Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over CLUEBEDO staan hieronder op een rijtje.

ALGEMEEN

Wat is CLUEBEDO?

CLUEBEDO is een real life event op 29 mei 2021 waarin je samen met jouw detectiveteam in een fictief moordmysterie op zoek gaat naar de dader, het wapen en de moordlocatie. De Hoofdcommissaris heeft een lijst met verdachten en mogelijke wapens en moordlocaties samengesteld. Door als detectiveteam alle puzzels op te lossen, kunnen jullie deze moordzaak ontrafelen en het mysterie van de vermoorde Baron achterhalen.

Wat is de CLUEBEDO Crimekit?

De CLUEBEDO Crimekit is het onderzoeksdossier dat ieder detectiveteam voorafgaand aan het evenement ontvangt. Hierin vinden jullie diverse bewijsstukken, puzzels en opdrachten. Maar niet te vergeten ook uitgebreide informatie over de verdachten, de mogelijke wapens en de eventuele moordlocaties. Zo kunnen jullie 29 mei goed van start bij het oplossen van dit moordmysterie!

Hoe ontvang ik de CLUEBEDO Crimekit?

Voorafgaand aan het evenement zal er een moment gepland worden waarop ieder team de CLUEBEDO Crimekit kan ophalen op een nader te bepalen locatie in Beek en Donk. Uiteraard zullen we dit zo organiseren dat we de coronamaatregelen te allen tijde waarborgen.

Wanneer vindt CLUEBEDO plaats?

De moordzaak wordt heropend op zaterdagavond 29 mei 2021, de specifieke start- en eindtijd volgt later. Reserveer deze datum alvast in je agenda!

Wat is een real life event?

Het spel speelt zich af op zaterdagavond 29 mei 2021. Die avond gaat ieder team aan de slag met de puzzels, opdrachten en aanwijzingen om de dader, het wapen en de moordlocatie te herleiden.

Wat is fictief aan het spel?

Uiteraard willen we benadrukken dat deze moordzaak volledig is opgezet en dus verzonnen is door de organisatie. Dit betekent dat ‘de Baron’ een fictief karakter is en dat de zes verdachten allesbehalve schuldig zijn aan een ernstig delict. Om misverstanden te voorkomen hebben we vooraf goedkeuring gevraagd aan alle betrokkenen.

Is CLUEBEDO coronavriendelijk?

Ja. De organisatie maakt zich er hard voor om zowel voorafgaand als tijdens het evenement alle geldende maatregelen omtrent het coronavirus streng te hanteren.

Gezien de huidige coronamaatregelen is moeten besluiten de fysieke opdrachten te vervangen door opdrachten die ook gewoon vanuit huis gespeeld kunnen worden. Het grote voordeel, je hoeft het huis niet uit om dit moordmysterie op te lossen!

We hopen ten tijde van zaterdag 29 mei op versoepelingen die het evenement wel mogelijk maken. Zo niet, dan ben ik genoodzaakt het evenement uit te stellen. Begin maart neemt de organisatie hier een besluit over. Uiteraard houden we jullie hiervan op de hoogte.

 

TEAMS

Uit hoeveel personen bestaat een team?

Voor de ideale spelbeleving bestaat een detectiveteam uit minimaal 2 personen en maximaal 4 personen. De hoofdcommissaris zal hier streng op toezien!

Kun je het spel spelen met 2 personen?

Jazeker! Voor de ideale spelbeleving bestaat een detectiveteam uit minimaal 2 personen en maximaal 4 personen. Met 2 personen is de uitdaging, met name door de tijdsdruk, wel groter.

Mag ik een team maken met meer dan 4 personen?

Nee. De organisatie heeft het spel zodanig ontwikkeld dat de spelbeleving het beste tot zijn recht komt in een detectiveteam van 2 tot 4 personen. Omdat we elke deelnemer deze beleving gunnen, zijn teams groter dan 4 personen helaas niet mogelijk.

Kan ik deelnemen als ik niet uit Beek en Donk kom?

De Hoofdcommissaris kan iedere hulp gebruiken. Door de geldende coronamaatregelen is het niet mogelijk om locatiegebonden opdrachten uit te voeren. Zodoende is Cluebedo ook vanuit andere locaties (dan Beek en Donk) te spelen. Let wel, de Crimekit dient zaterdag 29 mei wel op een fysiek punt in Beek en Donk afgehaald te worden. We houden jullie uiteraard op de hoogte!

Wat kunnen we voorbereiden als team?

De Hoofdcommissaris heeft z’n werk zo goed mogelijk proberen voor te bereiden in de Crimekit die jullie voorafgaand aan het evenement ontvangen. Wat jullie zelf nog nodig hebben is een locatie dat dient als jullie hoofdkwartier, minimaal één laptop/computer, een goede internetverbinding en een flinke dosis (positieve) energie!

KOSTEN

Wat zijn de inschrijfkosten?

CLUEBEDO is een non-profit dorpsevenement dat de inkomsten voor 100% investeert in het benodigde materiaal, drukwerk en dergelijke. Daarom vragen we een vergoeding van €20,- per team (van maximaal 4 personen). Dat is slechts 5 euro per persoon!

Wat gebeurt er met het inschrijfgeld?

CLUEBEDO is een non-profit dorpsevenement dat de inkomsten voor 100% investeert in het benodigde materiaal, drukwerk en dergelijke. Om dit real life event in deze omvang mogelijk te maken, vragen we een inschrijfvergoeding.

Kan ik kosteloos annuleren?

Vanwege de voorbereidingen en de diverse investeringen, kunnen teams tot uiterlijk 30 april hun aanmelding kosteloos annuleren. Bij annuleringen na deze datum kunnen wij helaas niet meer overgaan tot terugbetaling. Wij rekenen op jullie begrip.

ORGANISATIE

Wie is de organisator van CLUEBEDO?

Dit dorpsevenement is een initiatief van Bowen Straatman, Jimmy van der Leemputten en Joey van der Leemputten. Vanuit het oogpunt een nieuw, spannend dorpsevenement te organiseren is CLUEBEDO bedacht. Heb je vragen, tips of wil je iets anders kwijt? Stuur ons dan een berichtje via info@cluebedo.nl!

Waar kan ik de organisatie bedanken met een fooi?

Allereerst zijn we hartstikke dankbaar voor het feit dat je de vrijwillige organisatie wil bedanken met een kleine bijdrage. Je kunt eenvoudig een donatie doen via www.bunq.me/cluebedo. Nogmaals hartelijk dank!